Iedereen die al op meerdere plaatsen heeft gewerkt weet wel dat de kantoren niet altijd overal even goed bijgehouden worden. Veel bedrijven zien dit nog steeds als onnodige kosten waardoor de stapel rommel zich op blijft hopen. Er komt dan één keer in de week een schoonmaker die alles schoon zou moeten maken maar omdat zij hier niet genoeg tijd voor heeft doet ze alleen het broodnodige. Bij Roefs geven we onze medewerkers de tijd voor een schoonmaakproject zodat alles goed meegenomen kan worden. Hieronder staan een aantal redenen waarom een schoon kantoor belangrijk is:

1. Het verhoogt de productiviteit

Een van de duidelijkste effecten van periodieke schoonmaak is de verhoging van de productiviteit op kantoor. Door een schoon kantoor raken medewerkers minder snel afgeleid en zullen ze zich gedurende een langere tijd kunnen concentreren. Bovendien hoeven ze niet meer tussen de stapels papier op zoek te gaan naar dat ene dossier uit 2015, dat scheelt ook veel tijd!

2. Lager ziekteverzuim

‘Het nieuwe werken’ brengt veel voordelen met zich mee. Maar zoals iedereen weet zit er aan ieder voordeel ook een nadeel. Met een toenemend aantal flexplekken op kantoren maken meerdere collega’s gebruik van dezelfde faciliteiten. Hygiënisch gezien is dit niet de meest ideale situatie. Want wie neemt nu de verantwoordelijkheid voor het schoonmaken van het bureau, de computer of het legen van de prullenbak?

Maar ook op kantoren zonder flexplekken wordt er niet altijd gelet op de hygiëne, terwijl dit wel belangrijk is. Er zijn diverse onderzoeken die een verband leggen tussen het schoonmaakonderhoud op kantoren en de gezondheid van de werknemers. Er bestaat zelfs een aantoonbaar verband tussen hoge hygiëne en een laag ziekteverzuim!

3. Het is je visitekaartje

Stel je voor: je hebt een afspraak bij een potentiële leverancier en je loopt zijn kantoor binnen. Op zijn bureau liggen stapels papier, broodkruimels, een half afgegeten appel van eergisteren en noem het maar op. Als je op je stoel wil gaan zitten, zie je dat je hier eerst even de broodkruimels van af moet vegen. De kans dat jij in zee gaat met deze leverancier is meteen een stuk kleiner, niet waar? De uitstraling is erg belangrijk bij het zakendoen, de manier waarop jij je kantoor onderhoudt zegt waarschijnlijk ook veel over je manier van werken.

Een eerste indruk op klanten kun je maar één keer maken en daarom zorg je er beter voor dat deze goed is. Een schone kantooromgeving is een minimale vereiste om zakenrelaties zich welkom en op hun gemak te laten voelen!

4. Tevreden personeel

Hygiëne is een belangrijk aspect van de gezondheid en welzijn van je medewerkers. Door regelmatig een schoonmaker langs te laten komen laat je zien dat je wat over hebt voor je personeel. Het is een bescheiden investering in de gezondheid van je werknemers. Maar als directie zijnde doe je er zelf natuurlijk ook voordeel mee: je werknemers zullen productiever en gelukkiger zijn op kantoor!

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Bij Schoonmaakbedrijf Roefs zijn we met 220 medewerkers al jarenlang goed vertegenwoordigd in de schoonmaakbranche. Onze ruim 800 opdrachtgevers in Oost- en Midden Brabant hebben de voordelen van een schoon kantoor al mogen ervaren. Bekijk onze website of maak vandaag nog vrijblijvend een afspraak om te kijken hoe wij u kunnen helpen en misschien staat er volgende week al wel één van onze schoonmakers bij u op kantoor!