Nu de schoolvakanties weer zijn begonnen, zijn we bij Schoonmaakbedrijf Roefs ook weer hard aan het werk om de vloeren van een groot aantal scholen het broodnodige onderhoud te geven. Maar wat doen we precies en waarom is het zo belangrijk dat je vloeronderhoud overlaat aan een professional en het niet zelf doet? Dit, en meer in dit artikel!

Wat wil dat zeggen, vloeronderhoud?

Veel scholen, maar ook bedrijven, hebben een linoleumvloer met daarop een waslaag, ook wel polymeerlaag genoemd. De polymeerlaag voorkomt schade aan de vloer, maar zal na een tijdje (afhankelijk van het gebruik van de vloer) toe zijn aan vervanging. Daarvoor ben je bij Schoonmaakbedrijf Roefs aan het juiste adres!

Wij gaan vakkundig te werk en zorgen ervoor dat de oude polymeerlagen zorgvuldig verwijderd worden, het zogenaamde strippen van de vloer. Als de vloer gestript is zetten we er in overleg enkele waslagen op. In veel gevallen betreffen dit twee waslagen. Indien de staat van de vloer hierom vraagt worden drie waslagen aangebracht.

Na het aanbrengen van de waslagen ziet uw vloer er weer als nieuw uit!

Waarom zou ik dit doen?

Natuurlijk is het volledig uw eigen keuze om uw vloer wel- of niet te onderhouden. Wat wij echter vaak zien is dat opdrachtgevers te laat zien dat onderhoud noodzakelijk is waardoor er onherstelbare schade aan de vloer is aangericht. Deze schade kunnen ook wij als schoonmaakbedrijf helaas niet herstellen. Echter zal deze schade door een nieuwe waslaag wel minder goed zichtbaar zijn.

Waarom moet ik dit door professionals laten doen?

Vloeronderhoud vergt een bepaalde vakkennis, zo beschrijft ook Service Management. Er moet kennis zijn van de ondergrond, de manier van strippen, de sterkte van het strippen, het aanbrengen van de waslaag, de hoeveelheid waslagen etc. Dit zijn veelvoorkomende fouten die wij door de jaren heen hebben gezien:

  • Bij het strippen van de vloer is te veel vloerstripper gebruikt waardoor er permanente schade aan de vloer is aangericht;
  • Bij het strippen van de vloer is te weinig vloerstripper gebruikt waardoor oude polymeerlagen onvoldoende verwijderd zijn;
  • De stripper werkt te lang in op de vloer waardoor er blijvende vlekken op de vloer ontstaan;
  • De vloer wordt te grondig gestript waardoor de sporen van de schrobmachine terug te zien zijn op de vloeren;
  • De waslaag wordt te dun aangebracht waardoor de vloer onvoldoende beschermd is;
  • De waslaag wordt te dik aangebracht waardoor deze wel droogt aan de oppervlakte maar niet voldoende uithardt;
  • Ga zo maar door, het is helaas niet zo eenvoudig als het lijkt.

Met welke vloersoorten kan ik bij jullie terecht?

Naast het strippen en polymeren van linoleumvloeren verzorgt Schoonmaakbedrijf Roefs het onderhoud van vrijwel alle soorten vloeren. Van keramische tegelvloeren tot marmeren vloeren en betonvloeren in parkeerkelders. Wij hebben het juiste materiaal en de specialisten in huis om er voor te zorgen dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet! Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik dan hier voor meer informatie!

Menu